Obermeyer Place is a mixed-use development planned for 2.6 acres in the heart of downtown Aspen, Colorado.  The development is located on the site of the former Sport Obermeyer warehouse and comprises 117,000 sq ft in five buildings for a mixed tenancy of residents, commercial operations, and office space.  Built above two stories of below-grade parking, each building and unit varies in size and design for a unique experience.

Design Studios West (DSW)—a Matrix company—was selected to work with the extensive design team to create the site and landscape plans for this self-contained neighborhood.  DSW designed snow-melted paving layouts with comfortable seating areas for both quiet reflection and socialization.  Permanent and seasonal plantings in raised planters and pots were added along pedestrian corridors to complement the building architecture.  Other elements include a water feature at the main pedestrian entry and a peaceful rooftop garden located on the central building.   

Services included: